• Maud

Models and voices from Uppsala/Magnus

#Alamaud

Meet Magnus Råberg

At the premiere of A la Maud, Dec 7 in Uppsala, there will be a catwalk with models living in Uppsala. All ages, ethnicities, genders, bodies and styles are invited. The theme for this catwalk is Svartvitt and the models are invited to share an outfit in black and/or white.

Jag heter Magnus Råberg, är född -59 och arbetar i Uppsala som mjukvaruutvecklare och "extraknäcker" som magiker.

Har hunnit pyssla med det mesta - konst, kampsport, dans, klättrat, hoppat fallskärm

Svart har varit min färg sedan gymnasiet och jag hade redan då en fabless för långa rockar.

Den svarta rocken (jag har dock flera) är min rustning och har blivit lite av ett signum för mig. T.o.m. min egen tecknade alter ego har lång svart rock.

Folk minns mig pga av mina kläder (fått höra det t.ex. efter anställningsintervjuer, hos tandläkaren, av torghandlare) - även folk jag inte känner.

Jag anar att min outfit väcker frågor, folk ser mig, inget jag eftersträvar - bara något som kommer i svallvågorna. Jag vet inte om det är bra eller dåligt :)

Sticker inte under stolen med att jag är fåfäng när det gäller kläder, men de är sällan dyra.

Jag har alltid varite lite eljest när det gäller kläder, tycker om annorlunda och egentligen aldrig följt något mode och kör min egen stil (eller nåja, sedan kom filmen Matrix och sabbade hela mitt koncept ett tag).

Under rocken kan mitt halvasiatiska påbrå ibland göra sig påmint - kinesisk stil vad gäller bl.a. kavajer och skjortor (passar på när jag är London och letar upp de kinesiska marknadstånden i Camden).

Det kinesiska kommer från min far, skjortärmshållare från min småländska morfar som jämt bar sådana - nutid blandat med det förflutna.

Detaljer är viktiga: skjortärmshållare, manchettknappar, kragsnitt, västar, avancerade slipsknutar och ibland hängslen.

Någon sade till mig bara för någon dag sedan att "för att vara så svart är du ganska färgstark" En stil som också passar mitt liv som magiker också :)


52 views

 © 2018 Maud Karlsson