• Maud

Models and voices from Uppsala/Jeannie

Updated: Oct 28, 2018

#AlaMaud

Meet Jeannie Helmfrid.

At the premiere of A la Maud, Dec 7 in Uppsala, there will be a catwalk with models living in Uppsala. All ages, ethnicities, genders, bodies and styles are invited. The theme for this catwalk is Svartvitt and the models are invited to share an outfit in black and/or white.

Jeannie heter Jag kom från Indonesien jag har bott i Sverige i 25 år, har två vuxna barn en skådespelerska och fotograf.

Jobbat tillsammans med min man  i vår egen företag i 15 år - köpa och sälja tankbåtar - medlar mellan varvet, banken, skeppsredaren och alla runt så allt blev smooth tills leveransen på fartyget antingen nybyggda eller begagnade båtar!

Tränat Aikido sedan jag kom till Sverige 1993,  ingen tävling och fortfarande lära mig medan jag instruerar!

Nu är det tjejträning i Aikido, ingen könsfördelning eller preferens bara att ge chans att kunna träna som tjejerna vill.

Aikido är som en kommunikation för mig.

Lekfull .. ” nyfiken, tar hand om den som kommer, att ge plats och ta plats utan att behöva krocka att ge chans att attacken  ändrar sig till... hmm... jag vill leka istället  ”

Klädsel svart och vitt  

Till att börja med har man vitt bälte, en del har svart efter ett tag när det blir lite mognare kanske eller efter ett hård arbete bleknar bältet och ännu mognare kanske blev bältet vit igen eller grå... som vi människor kanske borde vara... att inte enbart svart eller vit .

Jag sjunger och älskar Shirley Bassey , Aretha Franklin , Etta Jones, Queen , Aerosmith, Elvis , Natt king Cole , Billy Joel, Paul McCartney etc.

43 views

 © 2018 Maud Karlsson